Hvem vinner eiendomskrangelen?

Én av fem klager på eiendomskjøpet, men de fleste boligselgere har en eierskifteforsikring på sin side. Vi viser hvordan du likevel kan vinne saken.

130 000 eiendomssalg

Hvert år blir det solgt ca 130 000 eiendommer gjennom eiendomsmeglere i Norge. Rundt halvparten av disse selgerne hadde skaffet seg eierskifteforsikring. Hvis boligselger har en eierskifteforsikring er det forsikringsselskapet, ikke selgeren, som tar seg av eiendomskrangelen etterpå.

Det tar mye tid og krefter å slåss mot et forsikringsselskap. Skal man sette makt bak kravene, bør man vurdere å søke spesialisert advokathjelp. Mange av eierskifteforsikringsselskapene avviser krav nærmest automatisk og spekulerer i at boligklagerne ikke går videre.

Villa-/innboforsikring redder deg

Du behøver ikke risikere gård og grunn for å få god advokatbistand. De fleste har en rettshjelpsdekning i hjem- og innboforsikringen. Det betyr at forsikringen vil dekke store deler av dine kostnader til advokat. Normalt får du dekket 80% av kostnadene.

Det er gjerne tak på samlet erstatningssum på 80 000 - 100 000 kroner. Du får ikke dekket motpartens saksomkostninger (unntatt hos Sparebank1). Ofte dekker forsikringen da utgiftene både til forliksrådet og tingretten.

Ta gjerne kontakt med oss i Eiendoms-advokat.no dersom du har spørsmål om kjøp og salg av eiendom.

Spør oss nå

  • Skriv inn nøyaktig og detaljert, så får du et best mulig svar.
  • Du får svar innen 5 dager. 
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut