Sameier og eierseksjoner

Forskjell borettslag og sameie. Dine rettigheter.

Lurer du på forskjellen mellom borettslag og et eierseksjonssameie? Kjøp og salg av brukte boliger reguleres av avhendingsloven. Interne forhold i borettslaget reguleres av borettslagloven, mens interne forhold i et sameie reguleres i eierseksjonsloven. Les alt om de fire viktigste forskjellene her.

Les mer »
 

Ny forretningsfører?

Med Eiendoms-advokat.no® i Oslo som forretningsfører får dere en profesjonell og trygg forretningsfører. Vi samarbeider med vårt regnskapskontor og fører ikke bare regnskap, men sørger for betryggende forretningsførsel av hele driften. Visste du at sameiets eller borettslagets forsikring kan dekke utgifter til advokat for sameiet?

Les mer »
 

Hva er et sameie?

Sameie er når to eller flere personer eier en ting sammen. Det kan f.eks. være et hus, en vei eller et feriehus. Sameiet kjennetegnes ved at det ikke kan utpekes en fysisk del av sameiet(tingen) som den enkelte part eier. Den enkelte sameier eier en ideell andel av sameieobjektet. I dagens samfunn er det vanlig at personer eier gjenstander sammen. Denne artikkelen peker på ting man bør tenke på ved inngåelse av et sameie.

Les mer »
 

Hva betyr det at man har sameie?

I denne artikkelen tas det utgangspunkt i at det ikke er laget noen sameieavtale, og at sameieloven sine regler dermed kommer til anvendelse. Her får du svar på hvordan et sameie oppløses, fordelig av utgifter i et sameie, om man kan selge en del av et sameie, når et sameie opphører og hvordan man oppløser et sameie.

Les mer »
 

Spør oss nå

  • Skriv inn nøyaktig og detaljert, så får du et best mulig svar.
  • Du får svar innen 5 dager. 
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut